ZÁHRADY A PARKY

17-06-2016 18:26

ZÁHRADY A PARKY

Er bevinden zich nog vier originele gotische tuinen in Bratislava, allemaal binnenin kloosters of abdijen. De Franciscan en Ursulines cloister gardens worden voornamelijk nog gebruikt om groenten en kruiden in te telen, maar eveneens voor het gebed en meditatie. De Prepošt Palace garden in Kapitulská Street is de grootste gotische tuin die nog door de bevolking vrij te bezoeken is. Daarnaast zijn er nog verschillende kleine neo-gotische tuintjes in Kapitulská ...Street, Ventúrska Street, Prepoštská Street en Farská Street. Al deze kleine tuintjes zijn ook vrij te bezoeken en worden samen de Liszt tuinen genoemd.

De Pálffy en Lippay tuinen zijn de twee mooiste tuinen van Bratislava. Ze waren gedeeltelijk verwoest in het einde van de 17e eeuw, maar tegen het begin van de 18e eeuw waren ze weer geheel heropgebouwd. In de Pálffy tuin, bevindt zich een Lindenboom van wel 7 verdiepingen hoog. Een van de oudste Lindenboom ter wereld. In Renaissance tuinen bevinden zich zowel exotische bloemen en planten als grotten, standbeelden en fonteinen, een idyllisch beeld dus. Naast de Lippay en Pálffy tuinen, zijn er nog twee kleinere Renaissance tuinen in Bratislava. De Prepoštská en Jesenák tuinen bevinden zich beiden, net zoals de Pálffy tuin, in het noord-oosten van Bratislava en zij zijn eveneens bekend om hun lindenboom-populatie als die in Pálffy.

Bratislava telt drie Barokke tuinen, de Koch tuin, de Grassalkovich tuin en de Medische tuin. Enkel de Koch tuin is vrij toegankelijk voor het publiek. De toegangspoort is in Partizánska Street en in de tuin bevinden zich voornamelijk architecturale toevoegingen zoals bankjes, trappen, artificiële heuveltjes, standbeelden en 1 grote vijver. Het is een enorm gevarieerde en exotische tuin waar meer dan 120 boomsoorten staan. De Koch tuin is een echte wintertuin, ze blijft het hele jaar door groen! Doordat Bratislava een nogal druk bevolkte stad is, is de Koch tuin een belangrijke broedplaats voor de stadsvogels zoals merels, mussen en duiven.

Technisch verslag:
- Voormiddag naar de Kinder-poliokliniek geweest: maatnames, afleveringen, cursus maatname Nancy Hylton.
- Nachtorthesen voor Achillespeesverlenging gemaakt (2x) uit thermoplastisch materiaal.
- Gips OB-stomp gemodelleerd, diepgetrokken, proefkoker gemaakt met actief-vacuum.
- Gips BB-stomp gemodelleerd, diepgetrokken, proefkoker gemaakt met Kiss-systeem.
- Theoretische cursus over Hybrid knee van Proteor:
https://orthopaedics.proteor.com/product,1159-knees-with-reg…

Terug

Contact

stage se-n-se Oi

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode